Slowcare van oude school naar woonzorgcomplex

Iin opdracht van Slowcare in Oss voerde Sunburst een analyse uit van de transformatie van een oud schoolgebouw naar een woonzorgcomplex voor mensen met een beperking. In de nieuwbouw zullen 24 clienten een thuis vinden.

De uitdaging van dit project was om een zeer gedateerd bouwkundig concept, een schoolgebouw uit 1960, om te buigen naar een comortabele en e zeer energiezuinige huisvesting voor mensen die niet zelfstandig kunnen handelen.

Sunburst ontwikkelde het gevelconcept in samenwerking met de uitvoerende partijen, waarbij de nieuwbouw tot stand moet komen volgens de passief huis bouw methode. De nieuwe gevel is extreem kierdicht, goed geisoleerd voorzien van kozijnen met drievoudig glas. Op deze manier wordt een zeer comfortbale energiezuinige bouw gerealiseerd. 

Bij het ontwerp hebben we gebruik gemaakt van de PHPP rekentool. Hiermee zijn we in staat gebleken het energieverbruik vcan het uiteindelijke product terug te brengen tot ongeveer 35 kWh/m2. Dit is gezien de uitgangspunten een zeer laag energieverbruik. Op deze manier konden we installaties tot een minimum beperken. 

Een groot deel van het eigen verbruik wordt opgewekt door zonnenpanelen op het dak. Gerealiseerd door Mijn Zonneveld B.V.

Feiten

Project Slowcare, Elzeneind 3-5-7 te Oss Omvang ca. 2.300 m2 Opdrachtgever Slowcare Adviseur Sunburst B.V. Werkzaamheden renovatie Bouwtijd/ oplevering 14 maanden; juni 2018