Sunburst #Subsidie en financieringen

Duurzaamheid moet ook betaalbaar zijn. Om uw duurzaamheidsambities  financieel mogelijk te maken hebben wij naast techniek ook ruime financiële kennis in huis. Wij kennen de weg in het woud van subsidieregels.

Vertrekpunt in onze aanpak zijn de duurzaamheidsambities van de opdrachtgever en zijn financieel budget. Het is onze uitdaging om maximaal rendement te halen uit zijn investering. Onze integrale kennis van de bouw is een must om de juiste keuzes te maken voor de opdrachtgever. 

Indien de eigen financiële middelen ontoereikend zijn kennen wij de markt van de geldverstrekkers en  kunnen wij opdrachtgever helpen met het aantrekken van kapitaal. Het is onze ervaring dat geldverstrekkers best bereid zijn te investeren in duurzaamheid mits zij kunnen beschikken over een  helder en deskundig rapport met betrekking tot de investeringsplannen van de ondernemer. Sunburst heeft de deskundigheid in huis om dit rapport te maken.

Wij ontwikkelen kennis met betrekking tot complexere constructies zoals het opzetten en financieren van Energie BV’s en ESCO’s (Energie Service Companies).

De ruime subsidiemogelijkheden van vroeger zijn helaas verdwenen. Echter is het nog steeds lonend om gebruik te maken van de bestaande regelingen zoals EIA, MIA en SDE. Sunburst haalt een maximaal rendement uit de subsidies omdat wij inhoudelijk goed op de hoogte zijn van het project maar ook een goed inzicht hebben in de technische installatie en de eigenschappen van het gebouw. Het is belangrijk om de weg te kennen in het subsidieland en de daarbij behorende regels. Sunburst heeft hierin een ruime ervaring en kan de aanvraag voor u verzorgen.

Voor de MIA is een BREEAM certificaat voor het project noodzakelijk of volgens de maatlat voor Groenfinanciering. Sunburst heeft een BREEAM Expert in huis en ervaring met Groenfinanciering om de aanvraag voor u te begeleiden.