Energiebesparingsonderzoek Sims Recycling

Voor Sims recycling uit Eindhoven voerden we in de periode mei - juni 2015 een energiebesparingsonderzoek uit. Sims Recycling is een bedrijf wat onder andere electronica recycled. Uit oude afgedankte electronica worden diverse grondstoffen terug gewonnen. Kunstoffen, hout, metaal, edele metalen, glas en andere materialen.

In principe wordt er door het primaire proces van Sims weinig energie verbruikt. Door het enorme volume echter was een energiebesparingsonderzoek nuttig. Daarnaast vanuit de milieuvergunning verplicht. 

Uit onze inventarisatie en rapportage is gebleken dat Sims Recycling op een aantal fronten veel geld kan besparen. Daarnaast is het rapport zodanig opgesteld, volgens de richtlijnen van InfoMil, dat ook de afdeing handhaving van de gemeente Eindhoven, tevreden was over de aanpak van Sims recycling.

 

Feiten

Energiebesparingsonderzoek volgens de richtlijnen opgesteld door Infomil. Gemeentes handhaven steeds meer het al in 2010 uitgevaardigde beleid dat bedrijven verplicht zijn de energiestromen in het bedrijf in kaart te brengen. Hiervoor kan een energiebesparingsonderzoek worden uitgevoerd. 
Daarnaast is het zo dat bedrijven verplicht zijn besparingen in kaart te brengen en deze vervolgens te realiseren wanneer de terugverdientijd korter is dan 5 jaar