Homeplan

Homeplan

Sunburst is maatschappelijk betrokken. Daadwerkelijk helpen, verantwoord en duurzaam, het verschil maken, dat is wat wij willen. Daarbij steken we graag zelf de handen uit de mouwen.

We hebben hierin een geschikte partij gevonden in de stichting Homeplan. Deze stichting houdt zich bezig met de allerarmsten in de wereld. Homeplan werft fondsen en organiseert bouwreizen om in de gebieden waar het het hardst nodig is in de wereld, huizen te bouwen voor mensen die helemaal niets hebben. Ze doen dit niet zomaar! Homeplan controleert blijvend of de financiële hulp op een goede manier wordt ingezet. Daarbij voeren ze zelf gedeeltelijk de projecten in deze landen uit.

Voorwaarde is dat er een goede lokale infrastructuur is of kan worden gemaakt. Altijd met hulp van een charitatieve instelling ter plaatse in het land waar de hulp wordt geboden. Zorgvuldig geselecteerde partijen die op dezelfde manier werken als Homeplan.

Met eigen ogen gezien en door in contact te komen met lokale mensen die helemaal niets hebben, zie je gemeenschappen die uit een wanhopige situatie langzaam worden begeleid in de richting van hernieuwd verkregen zelfstandigheid. Je ziet weer hoop en ambitie in de ogen van deze mensen.

Sunburst organiseert in samenwerking met Homeplan bouwreizen en we helpen mee om daarbij fondsen te werven.

"Ga eens mee op bouwreis!" Een ervaring om nooit meer te vergeten.

 

www.homeplan.nl