Verduurzaming Natuurmuseum

Het natuurmuseum heeft ambities. Jarenlang heeft het museum een toernhoge energierekening betaald. Daar moet verandering in komen zegt Frans Ellenbroek. Hij nodigde Sunburst uit voor het maken van een plan van aanpak. Middels een PHDesign berekening toonde Sunburst aan in welke hoek de belangrijkste besparingen kunnen worden gehaald. Daarnaast heeft Sunburst een naukeurige berekening gemaakt van de mogelijke besparingen. Hoe moet een en ander nu worden gerealiseerd? 

Sunurst maakte een plan van aanpak, een stappenplan. Wat levert direct een hoger comfort op en een lager energieverbruik? Welke stappen komen daarna? 
Met ons plan van aanpak is het Natuurmuseum binnen een paar jaar op weg naar energieneutraliteit. Dat past heel goed bij het imago van het museum. We moeten natuurlijk met zijn allen bezorgd zijn over moeder aarde. Het natuurmuseum geeft het goede voorbeld. 

Feiten

Door middel van onze DesignPH rekentool hebben we uitgerekend wat het huidige gebouwgebonden energieverbruik is van het Natuur Historisch Museum. Daarna hebben we verschillende scenario's doorgerekend om te bepalen welke maatregelen het meeste effect sorteren. De resultaten van deze doorrekening worden uitgedrukt in kWh/m2 gebouwgebonden energieverbruik, binnen 5% nauwkeurig